Tandblekning

Få vitare tänder med tandblekning

Pris från 2499 kr

Behandlingstid: 45-90 min.

Information om tandblekning

Stockholm

Tandblekning

Vi erbjuder tandblekning med kvalitet till rätt pris. My Clinic har erfarna injektionsbehandlare och experter med bred kompetens som jobbar med toppmodern utrustning för att du ska känna dig trygg. Vi har samarbete med specialister som vi remitterar till när behovet finns. My Clinic har öppet alla dagar för att du ska få en tid snabbt som passar dig bäst.

My Clinic skönhetsklinik

Vi hjälper dig till ett vitare leende

En populär behandling hos My Clinic är tandblekning, då många eftersträvar en vitare nyans på tänderna. Vi har lång erfarenhet av tandblekning och arbetar med säkra metoder som ger naturtrogna och långvarande resultat.
För 16
99 kronor bleker vi dina tänder tryggt och säkert med en välbeprövad metod.

Före & Efter (Bilder efter 1 tandblekning)

tandblekning
tandblekning

Att bleka tänderna är en relativt vanlig behandling. Det är viktigt att välja en seriös aktör som vårdar tänderna väl eftersom blekningsmedel och behandlare påverkar resultatet, och tändernas hälsa.

Genom en enkel behandling kan du på bara några timmar bli av med missfärgningar. 

Tandblekningens resultat påverkas av tandens ursprungliga färgnyans och vilken typ av eventuella missfärgningar man har samt hur länge de suttit. Tandblekningens hållbarhet är beroende av faktorer som hur väl du sköter dina tänder efter blekningen men även tjockleken på emaljen samt dina personliga kost-, nikotin- och läkemedelsvanor. Tandblekningen påverkar inte plast- eller porslinslagningar, kronor eller fasader – endast den naturliga tandytan är mottaglig för preparatet i blekgelen.

Åldersgräns är 18 år.

Vanliga frågor om tandblekning

Kontraindikationer/Försiktighet

Kontraindikationer för tandblekning är allergi mot ingående komponenter i blekmedlet, tex plast och väteperoxid, blottlagda rotytor, ilande tandhalsar, förtunnad emalj och tandborstskador, eftersom tandens känslighet då ökar. Även graviditet samt amning där forskning inom området saknas. Har man epelepsi ska man inte heller genomgå behandling p.g.a. ljuset från tandblekningsmaskinen som kan trigga igång sjukdomen. Du ska inte ha någon synlig tandsten innan du gör en klinikblekning då tandsten inte går att bleka.

Du skall ha besökt tandläkare minst 6 månader innan behandling för eventuell undersökning av tänderna. 

Din behandlare börjar med att smörja läpparna med läppbalsam så att läpparna inte känns allt för torra under behandlingen. Därefter kommer vi att använda oss utav ett gelé som skyddar tandköttet mot blekningsmedlet. Gel som innehåller väteperoxid vilket är huvudkomponenten i tandblekningen appliceras sedan direkt på tänderna och aktiveras därmed med blått led ljus.

Ljuset i sig bleker inte tänderna utan syftet med det är att påskynda blekningsprocessen genom att aktivera tandblekningsgelen. Det som bleker bort missfärgningarna i tandens emalj är redox reaktionen som uppstår när väteperoxiden blandas med gelen som den kommer i samband med. Reaktionen uppspjälkar då långa färgande molekyler till mindre färglösa som sedan bryts ned till koldioxid och vatten. Väteperoxid frigör då fria radikaler som binder sig med organiska molekyler för att sedan bryta ned dem och därför får man ljusare tänder. 

Resultatet är individuellt och beror på typen och graden av missfärgning men även kundens egna förutsättningar och utgångspunkt. Exempelvis ju starkare tänder man har desto svårare är de att bleka. Vi rekommenderar dock att man kommer in för en touch up efter ca 3-4 månader i syfte med att dels bygga upp ett ljusare resultat, dels förlängning av tandblekningsresultatet. 

Missfärgningar från metaller som amalgamfyllningar eller om tänderna har fått skada är näst intill omöjliga att bleka. Sådana tänder är oftast mörkare eller gulare än övriga tänder. Man kan generellt få mellan 2-7 nyanser vitare tänder och vi utgår från Vitapan Classic’s nyansnivåer.

Det går inte att bleka själva kronan/kompositen men om tänderna runtomkring är mörkare än fyllningen så går det bra att göra tandblekning i syfte med att få tänder runtom kronan att bli ljusare så att färgskillnaden minskar.

Det är lättare att bleka tänder som är missfärgade i varma färger som brunt och gult och de brukar lägga sig ytligt på tanden. Dessa missfärgningar orsakas oftast av starka färgämnen som finns i exempelvis kaffe och ålder. Kalla färger det vill säga grått och blått är oftast svåra att bleka och brukar lägga sig djupare i tanden. Det missfärgningar orsakas oftast av tandfyllningar och vissa mediciner såsom antibiotika och tetracykliner.

Tandblekningens hållbarhet påverkas av yttre faktorer, exempelvis om du fortsätter snusa eller dricka kaffe efter behandlingen. För att fortsätta att hålla tänderna vita bör du minska tillfällen de utsätts för exempelvis livsmedel som missfärgar dem. Självklart spelar också din munhygien in. Vi brukar dock generellt prata om att en tandblekning håller i cirka två år.

Viktigt att man har besökt en tandläkare de senaste 6 månaderna innan man bokar en tid för tandblekning. Detta är så att man kan rensa upp eventuell tandsten och laga potentiella hål för bäst möjliga tandhälsa. Detta hjälper även mot ilningar vid eventuell blekning. 

Direkt efter din tandblekning bör du inte äta eller dricka något annat än vatten i två timmar. Tänk också på att inte använda färgade tandvårdsprodukter, som exempelvis munskölj och klorhexidin. Detta eftersom det kan skapa missfärgningar på dina nyblekta tänder. Undvik färgstark dryck och mat, syra, socker, oljig mat och tobak efter tandblekning på ca 2-3 dygn. 

Är man en frevent alkoholanvändare och/eller hög konsumtion av cigaretter påverkas då bl.a. hållbarheten genom att det förkortas.